Feed on
Posts
Comments

Kalorisamvittigheten

Jeg har de siste årene gått ned i vekt. Mye. Godt over 40 kilo er det vel nå. Det er jeg stolt av. Det er ikke mange kiloene per år, men det er ikke så nøye. Jeg håper og tror at det senere vil være lettere å holde kiloene tilbake når jeg har brukt så lang tid på å gå ned. Veien er fortsatt lang før jeg når mitt endelige mål. Men jeg skal nå det. Det er jeg fast bestemt på.

Jeg har helt siden jeg bestemte meg for å gå ned i vekt hatt fokus på kostholdet. Det er der mesteparten av jobben ligger, så kommer treningen som en ekstra bonus i tillegg. Jeg kjørte først en periode med lavkarbo, men å holde seg unna pasta, ris og andre ting jeg er glad i ble for vanskelig i lengden. Kiloene forsvant jo, men det var ikke holdbart i lengden. Jeg valgte derfor å melde meg på et Grete Roede-kurs. Der er fokuset vanlig, norsk mat i passe mengder. Og man teller kalorier. Det var vanskelig i starten, men etter å ha gått der noen år kjenner man jo opplegget ut og inn. Og det er her innleggstittelen kommer inn: Kalorisamvittigheten. Den pressende, dårlige samvittigheten som dukker opp hver gang du spiser noe som ikke er helt “riktig” i kostholdet. Jeg kan aldri kose meg med vin på restaurant. Flytende kalorier er for meg bortkastede kalorier. Da velger jeg heller noe annet. Jeg kan aldri kose meg med noe, uten at jeg tenker over hvor mange kalorier det er i det. Det er slitsomt. Man får et anstrengt forhold til maten, og det blir mer en plikt å spise enn en glede. Matglede eksisterer ikke hos meg. For der andre kan kose seg med litt ekstra i hverdagen, fyker jeg opp i vekt om jeg bare så vidt kaster et blikk på en sjokoladebit.

Likevel er det verdt det. Tror jeg. Kiloene forsvinner jo. Jeg håper bare at jeg med tid og stunder kan få et noenlunde OK forhold til mat jeg også. At jeg kan ha lov til å kose meg – i moderate mengder. At jeg kan unne meg noe uten å få dårlig samvittighet i dagesvis etterpå.

Vi får se når målet er nådd.

Vi får se.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

CommentLuv badge