Feed on
Posts
Comments

Bry deg!

Det er lenge siden jeg har blogget nå. Sannheten er den at jeg akkurat for øyeblikket gjennomgår en litt dårlig periode i livet mitt, hvor ting er vanskelig og til tider ganske mørkt. Det er derfor vanskelig å være kreativ og å produsere noe. Jeg fikk likevel litt skrivetrang etter å ha mottatt en helt spesiell mail i dag.

Å ikke tro på meg selv er kanskje noe av det jeg sliter mest med. Å tro at jeg duger til noe. Tro at jeg er verdt noe. Tro at jeg mestrer noe. At jeg er bra nok. Dette er ting som er vanskelig å tro på når man i 26 år har trodd dårlig om seg selv.

Jeg følte derfor en enorm lettelse og glede da jeg i dag mottok denne mailen fra en forelder på skolen der jeg jobber:

Jeg fikk lyst til å sende deg noen tanker og en takk for den innsatsen du gjør. Vi fikk lyst til å gi deg en tilbakemelding om hvilken flott lærer du er. Du har den gode kontakten med elevene og greier å gi dem både det faglige grunnlaget de trenger, men også holdninger og arbeidsmåter de vil få stor glede av senere i livet. Vi er takknemlige for at vårt barn får gå i din klasse.

Noen mener jeg duger til noe. Noen er takknemlige for den jobben jeg gjør. Noen er fornøyd med min innsats. Jeg er verdt noe. En slik liten anstrengelse fra en annen person gjorde at min hverdag gikk fra å være grå til å bli full av solskinn.

Kanskje har denne forelderen lest det viktige innlegget til fine, fine Plosiv. Her skriver hun om hvor viktig det er å gi noen en oppmuntring i hverdagen, være seg kollegaer, venner, familie eller andre. Gi de ros. Fortell dem at de duger til noe. Gi dem følelsen av å være sett, av å være verdsatt.

Vis andre at du bryr deg. At du setter pris på dem. Det krever lite anstrengelse fra din side, men kan være av stor betydning for den det gjelder.

Be Sociable, Share!

4 Responses to “Bry deg!”

 1. Espen says:

  For en fantastisk tilbakemelding! Det er sånne ting som virkelig betyr utrolig mye. Selv var jeg på seminar mandag-tirsdag i uka som gikk og fikk mail fra en elev på tirsdag at den gledet seg til jeg kom på jobb på onsdag. Ikke en stor sak, men det varmer veldig. Stå på Foolen, husk å ha troen på deg selv og glem Janteloven! =)

 2. plosiv says:

  Du er fin, du! Det er ikke rart du fikk slik ros – du er dyktig. Er enig med Espen – glem Janteloven, husk å ha tro på deg selv.

 3. Heleriksen says:

  Så flott tilbakemelding!! Og jeg vil tro den er absolutt fortjent :D

  Dette er første gang jeg er innom bloggen din, men du har nå en fast follower, så flott skrevet :) Jeg ønsker deg en vidunderlig mandag og en fabelaktig uke!

  - Helene

 4. Petrine says:

  @Espen: Tusen takk for koselig tilbakemelding!
  @plosiv: Aww, du er så søt! Fine, fine deg!
  @Heleriksen: Tusen takk for at du ønsker å lese bloggen min videre. Jeg har vært innom og kikket på din, og det er nok gjensidig, jeg kommer til å fortsette å lese din også! Veldig bra!

Leave a Reply

CommentLuv badge