Feed on
Posts
Comments

Live now, not tomorrow

Jeg har akkurat lest boken “Sammen til verdens ende”. En bok om tapre Tone og hennes samboer Espen som sammen kjempet mot kreften Tone til slutt måtte gi tapt for. Selv om historien i seg selv er tragisk, er det likevel Tones tankesett som sitter igjen hos meg. Selv som dødssyk hadde hun en glede, optimisme og positivisme jeg sjeldent har sett maken til. Hun satte pris på de små tingene. Levde livet. I nuet. Hver dag som om det skulle være den siste. Det slår meg at dette er noe alle burde gjøre, deriblant meg selv. I en hektisk hverdag er det ikke like lett å sette pris på alt det som skjer. Ordtaket “alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at de var livet” er meget treffende og noe alle burde å søke å etterleve.

Jeg innrømmer glatt at jeg har problemer med å glede meg over de små tingene. Jeg bekymrer meg. For alt. Hver eneste lille ting i verden blir et problem. Jeg er redd. Alt jeg gjør kan være farlig og potensielt skade meg. Jeg krisemaksimerer. Frasene “tenk om” og “hva hvis” er alt annet enn ukjente fraser i mitt vokabular. Det er alltid det verste som kan skje. Jeg eier i tillegg ikke selvbilde og er mer opptatt av hva andre mener om meg enn å like meg selv. Jeg prøver hele tiden å leve opp til forventninger. Mine egne og de forventningene jeg TROR andre har til meg. Jeg føler meg derfor som en utakknemlig drittunge etter å ha lest Tones historie. Jeg har faktisk noe å glede meg over. Jeg har ingen grunn til å bekymre meg. Jeg må bare stoppe opp og se bedre etter. Jeg har en samboer som elsker meg. Jeg har en flott leilighet. Jeg er frisk. Jeg har en jobb som skaffer meg fast inntekt. Jeg LEVER.

Jeg tror mange, inkludert meg selv, venter med å leve livet i påvente av at noe bedre skal dukke opp. Vi drømmer om penger, luksusvillaer, barn, karriere. Men det er dette du får. Det er nå du må leve. Du vet aldri hva som venter rundt neste sving. Plutselig skjer det noe uforutsett. Man kan ikke se seg tilbake og angre på at man ikke gjorde mer ut av de små tingene. Lev livet nå.

“Life is what happens when you’re busy making other plans”.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

CommentLuv badge