Feed on
Posts
Comments

Trøbbel i Paradis

Jeg innrømmer det. Jeg ser på Paradise Hotel. Ikke fordi jeg syns det er så fantastisk bra, men fordi ett eller annet ved menneskene der fascinerer meg. Jeg forstår virkelig ikke hvordan man kan samle så mange oppmerksomhetssyke mennesker på ett sted. Mennesker som ikke ser konsekvensene av å delta i et slikt program. Mennesker som gir faen i hvordan de fremstiller seg selv for resten av befolkningen. Mennesker som gladelig har sex på TV foran mange tusen seere. En av deltakerne er lærerstudent. Som rektor ville jeg vært særdeles skeptisk til å ansette noen som har deltatt i Paradise Hotel, i allefall dersom jeg hadde sett hva som foregikk der inne.

I går røk deltakeren Karoline Berget ut av hotellet etter at hennes såkalte bestevenninne der inne dolket henne i ryggen. Diskusjonen raser på Victoria Norrmanns blogg der folk skriver de verste av de verste tingene. Selvfølgelig anonymt. Det er helt utrolig hvor mye folk kan lire fra seg så lenge de sitter trygt bak et tastatur uten å måtte forsvare eller stå for det de mener. Noen prakteksempler fra kommentarfeltet er som følger:

“jeg har lyst til å reise fram og tilbake mellom oslo-skien bare for å “tilfeldig” møte på deg og spytte deg NED!!!” , “Fyfaen, din falske fitte!” ,  “stikk å brenn med den grineleppa di, ser konstant ut som en sutreunge, hater deg og det tror jeg resten av norge også gjør akkurat nå!!!!!!”, “Enig med mina. du er SERRIØST det dårligste,mest ondskapsfulle, ufyselige,tåpligste,fæleste,og mest kvalmeste menneske jeg har sett.”, “For ei HORE du er!!! Håper trikken kjører over deg!!!”

Jeg kunne fortsatt i det uendelige. Jeg trodde virkelig ikke det gikk an å si så mye stygt til en person, men de foreløpige 1312 kommentarene på bloggen hennes tilsier noe annet. Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at 95% av alle disse kommentarene er anonyme heller. Det ironiske er jo at de bruker masse tid på å fortelle Victoria hvor kald, kynisk og følelsløs hun er som sendte Karoline hjem, men så er de akkurat like kalde og kyniske selv? Ved å slenge dritt til en person man overhodet ikke kjenner synker man så lavt man kan komme. Det er min oppriktige mening.

Det er altså trøbbel i Paradis. Programmet engasjererer. Først og fremst fjortiser vil jeg anta, men også skuelystne og oppegående voksne slik som meg. Jeg lar meg fascinere. RealityTV tar stadig nye vendinger. Nå må det vel snart være slutt på bølgen?

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

CommentLuv badge