Feed on
Posts
Comments

Blanke ark

På mandag så jeg en episode av “Blanke ark” på TVNorge. Jeg har fulgt med siden begynnelsen, men må si at jeg har blitt mer og mer provosert for hver episode jeg har sett. For maken til oppgulp er det lenge siden jeg har vært borti. Hvorfor?

1. Serien fremstiller den vanlige norske skolen som helt ubrukelig med konstant støy, frekke elever, ubrukelige lærere og mangel på tilpasset opplæring. Det er klart det er lettere å holde lydnivået nede når man kun har 8 elever, og alle disse 8 er på noenlunde samme faglige nivå.

2. Serien fremstiller læreren Håvard som om han skulle vært supermann innen pedagogikk, når sannheten er at han har et solid pedagogisk team bak seg som jeg tipper forteller ham hva han skal gjøre og si til en hver tid. Dette er igjen så langt fra den virkelige skolehverdagen man kommer. Som lærer er man ganske så alene om ting, og man er nødt til å vurdere og ta avgjørelser på egenhånd, uten at noen hvisker deg i øret om hva som er rett eller galt.

3. I serien har de tilgang på alt som finnes av konkretiseringsmaterialer. I den virkelige verden lider skole-Norge av dårlig råd og mangel på slikt utstyr som kan gjøre læringsarbeidet lettere for eleven. Man må bruke de hjelpemidlene man har tilgjengelig der og da.

Som lærer blir jeg bare lattermild  av å se på noe som stemmer så lite overens med fakta som det “Blanke ark” gjør.

ark

Be Sociable, Share!

One Response to “Blanke ark”

 1. Rutha says:

  Hei.
  solid pedagogisk team???
  jeg kan vel si som så at hu ene som er pedagogisk leder for serien elns hadde jeg som pedlærer andre året på HiT.
  vi ble vel ikke imponert. dama hadde nettopp fått en master, og hoppa plutselig fra å undervise på u.skolen til høgskolen.
  DET merka vi kan du si…

Leave a Reply

CommentLuv badge