Feed on
Posts
Comments

Å holde kontakt

På ungdomsskolen fikk vi i oppgave å skrive en stil om hvordan vi trodde livet vårt ville være om 10 år. Kirsti, ei venninne av meg, skrev en lang historie om hvordan hun trodde det ville bli. Deriblant at hun pm 10 år ikke ville snakke med sine daværende venner mer enn en gang i året. Jeg fnøs av det da, og tenkte at vi umulig kunne miste kontakten så lett. Vi var jo så nære. Lite ante jeg om at hun skulle få rett.

Nå ser vi hverandre kanskje to ganger i året, hovedsakelig til jul og i sommerferien. Dette gjelder også mange andre av de jeg var nære venner med den gangen. For all del, mye av skylden for dette ligger hos meg, jeg er ikke akkurat den i verden som er flinkest til å vise initiativ.  Jeg vet at mange av disse fortsatt har jevnlig kontakt. Likevel er det litt vemodig at den idyllen man den gang hadde ikke lenger eksisterer. At man på en måte har blitt litt fremmede for hverandre.

Om jeg kunne gått tilbake i tid, er det mye jeg ville gjort annerledes. Det er dog ikke et alternativ, og jeg må akseptere at ting har blitt som de har blitt. Det er ikke for sent å gjenoppta kontakten, heller tvert i mot, det er bare det at det føles litt skummelt. Skummelt og vanskelig. Hva snakker man om etter så mange år? Har vi fortsatt den gode kontakten vi hadde den gang? Kanskje, kanskje ikke. Jeg vet med meg selv at jeg har forandret meg mye siden den tid. Både på godt og vondt. Jeg er ikke fjortis lenger. Men det er jo ikke disse menneskene heller. Hva er det jeg egentlig frykter?

klikk på bildet for å komme til kilden.

klikk på bildet for å komme til kilden.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

CommentLuv badge