Feed on
Posts
Comments

Lærergjerningen

Jeg leste nettopp en artikkel om lærere i et blad. Lærere som blir offer for det vi kaller tidstyver i skolen: Byråkratiet. Papirmølla. Alt skal vurderes. Alt skal dokumenteres. Et skjema her, et annet skjema her. Dette skal gjøres utenom undervisningstid. I tillegg har man møter. Felles planlegging av de kommende ukene. Planlegging av morgendagens undervisning. Tiden løper fra deg, uten at du helt vet hvor den ble av. Staten må ta på seg mye av skylden for dette. Jeg har jobbet kun ett år som lærer, men merker tidspresset allerede. Likevel er det mange som sier at “lærerne er så priviligerte, de har jo ferie hele året”. Noen bør ta seg en virkelighetssjekk.

Likevel ELSKER jeg å være lærer. Jeg ville ikke vært foruten. Ingen dager er like. Å oppleve utvikling og læring hos en elev, og vite at dette er min fortjeneste, ja, det er en følelse som overgår mye annet. Glade og fornøyde elever som viser interesse for det de holder på med. Kommentarer som får deg til å trekke på smilebåndet, fordi de er så treffende. Elever som er tålmodige, så tålmodige at de sitter med hånden i været i 15 minutter uten å rope ut at “ser du meg ikke?!”. Elever som viser at de har evne til å vise omsorg for hverandre. Elever som har lopper i blodet og som gang på gang utfordrer MIN tålmodighet, men som likevel har glimtet i øyet. Å kunne fremme holdninger som kommer fellesskapet til gode. Å kunne gi av meg selv, og å få så utrolig mye tilbake. Å kunne være en del av utviklingen. Utviklingen av samfunnet. For det er tross alt fremtidens voksne jeg har med å gjøre. Hver dag. Nettopp disse tingene gjør at jeg syns lærergjerningen er fantastisk. Og jeg tror det er viktig at man liker det man holder på med. At man gleder seg til å gå på jobb.

Da spiller det ingen rolle om tidstyven i skolen i aller høyeste grad eksisterer. Ingen yrker er ideelle. Ingen yrker har nok tid til å gjøre akkurat det man skal. Alle yrker har sine tidstyver. Jeg mener at gleden ved å jobbe overgår alt annet.

Be Sociable, Share!

One Response to “Lærergjerningen”

  1. [...] var innom det i dette innlegget, men jeg gjentar det igjen: Lærerne trenger å få frigjort tid til å faktisk gjøre det vi er [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge