Feed on
Posts
Comments

Materialisme

Da jeg var liten var vi glad for alt vi fikk av foreldrene våre. Omtrent alt vi fikk til jul falt i smak, og vi visste å sette pris på det som enn måtte ligge under treet. Slik er det ikke lenger. Det vises tydelig i disse dager, hvor julegaverushet er på sitt aller verste. Barn er ikke lenger fornøyd med en liten oppmerksomhet til jul. Barn skal ha store ting. Dyre ting. Gjerne en hver. Jeg var innom en butikk her om dagen, hvor en mor kjøpte ikke mindre enn TRE Playstation 3-konsoller. De ligger på rundt 4000 kroner per konsoll. Hun forklarte den ansatte at det ikke var nok med en, barna måtte ha hver sin. Jeg fikk hakeslepp. Man klarer fint å dele på en konsoll. Jeg ser det blant ungene jeg har på skolene også. Jeg spurte hva de ønsket seg. “Laptop”. “Slalomski”. “Sykkel”. Listene var lange av dyre ting. Mange visste også at de kom til å få det de ønsket seg. Jeg har også oppfattet det slik at man mer enn gjerne kjøper gaver for mange tusen kroner til barna sine. Hvilke signaler gir dette egentlig? Hva lærer barna om takknemlighet, og ikke minst om julens budskap? Hva lærer barna om det å gjøre seg fortjent til ting? Hva godt kan komme ut av å alltid få de store, dyre tingene man ønsker seg? Hvordan skal ungene lære å sette pris på de små godene? Jeg syns det er en forferdelig utvikling. Materialisme-hysteriet har gått for langt. Det er foreldrenes ansvar å ta tak i det.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

CommentLuv badge