Feed on
Posts
Comments

Å være sterk

Jeg vil åpne dette blogginnlegget med å være litt seriøs. Derfor vil jeg dele et meget fint dikt med dere. Rett og slett. Jeg syns det er så flott. I følge siden jeg fant det på er forfatteren ukjent. Det er dumt, da dette absolutt er et dikt jeg ville vedkjent meg om det var jeg som hadde skrevet det. Om noen mot all formodning skulle vite hvem som har skrevet det, så vil jeg mer enn gjerne vite det.

Å være sterk

Å være sterk er ikke
å løpe raskest
å hoppe lengst eller løfte
tyngst.
Å være sterk er ikke
alltid å vinne
alltid å ha rett eller
alltid å vite best.

Å være sterk er å
se lyset når det er som mørkest
slåss for noe man tror på
selv om man ikke har
flere krefter igjen
se sannheten i øynene
selv om den er hard…

Sånn. Jeg føler meg ikke sterk akkurat nå. Akkurat nå har jeg mistet troen. Ikke på det som angår en eventuell Gud. Troen på eksamen. Jeg tror ikke hjernen min er skapt for å ta imot pensum. I går var jeg supereffektiv. Leste i 6 timer. I dag skulle jeg ta opp tråden fra i går. Da jeg hadde lest i 15 minutter kikket jeg tilfeldigvis på sidetallet. 99 stod det. “Hmmm, leste jeg ikke til side 120 igår?” Det gjorde jeg. Jeg hadde altså sittet og lest i 15 minutter uten at noe av det virket kjent. Det er skummelt. Hvordan skal jeg klare å huske ting til eksamen når jeg ikke en gang klarer å huske det til neste dag? Om du har svaret blir jeg fryktelig glad. Tiden begynner for alvor å renne ut.

Jeg har blitt avhengig. Ikke av rus. Ikke av alkohol. Ikke av sjokolade. Ikke av iskrem. Av Guitar Hero. Ja, det er nesten flaut å innrømme det. Men det er sant. Dette enkle, banale spillet. Spillet jeg i utgangspunktet hatet. Nå elsker jeg det. Klarer ikke la være å spille det. Det vil si: Jeg får ikke lov av Marius å spille mer enn en halvtime om dagen, og det ETTER at jeg har lest min daglige kvote pensum. Likevel. Det er fantastisk. Fantastisk avhengighetsskapende. Jeg har vurdert å ønske meg en ekte gitar til jul. Akustisk. Spørsmålet er bare om jeg kommer til å bruke den, eller om den blir stående i et hjørne og støve ned. Hjørne. Hjerne. Gjerne. Gjøre. Gi. Gyldig. Dette er noen av ordene vi hadde på diktaten i dag. Elevene var veldig flinke. Ord med j-lyd kan være vanskelig, nemlig.

Nå er det natta. Så:

NATTA!

Be Sociable, Share!

2 Responses to “Å være sterk”

 1. Malin says:

  hehe, bra marius held deg i tøylene! ler godt! eksamen er drit, men me klarar det nok begge to viss me berre vil!! :) eg har trua på deg! :)
  kjekt at du blogga att!
  stor klemmmmmmm

 2. Eirik "StoreBror" says:

  Kjøp deg en ordentlig gitar, og spill på denne. Ikke kast bort tiden på noe plastikktjafs foran tv’n :)

  Lykke til på skrekksamen. Går nok bra skal du se..

  Hilsen supergitaristen

Leave a Reply

CommentLuv badge