Feed on
Posts
Comments

Bursdag og sånn

I går hadde jeg bursdag. Hurra for meg. Jeg fikk mye fint. Jeg var på Big Horn og spiste deilig biff. Jeg var på Gardermoen og koste med min niese, som bare blir mer og mer nydelig for hver gang jeg ser henne. Jeg fikk masse bursdagshilsener. Noen glemte meg. Det er de samme hvert år. Jeg blir vel egentlig litt skuffet. Kanskje har de dårlig hukommelse. Kanskje bryr de seg ikke. Ikke vet jeg. Det var en koselig dag…

… frem til nå. Nå lyner det. Lyner og tordner. Jeg hater lyn. Jeg føler at det slår ned i hodet mitt hele tiden. Min kjære har derimot stått med hodet og kameraet ut av vinduet. Det resulterte i noen flotte bilder. Ett av de ser du her:


På en IRC-kanal jeg henger på, har vi i dag diskutert ansvar. Ansvar ved graviditet. Det skremmer meg hvor sort/hvitt enkelte tenker. Jeg er veldig for at menn tar ansvar for barnet om det er en uønsket graviditet. At de stiller opp. Økonomisk og følelsesmessig. Det er det som er det riktige å gjøre. Likevel er det ikke så lett. Enkelte har seg en one night stand. Så går det fryktelig dårlig. Enkelte vil si at om man er voksen nok til å ha sex, må man også ta ansvaret om det skulle oppstå noe. Jeg er delvis enig. Likevel er det ikke slik. Kvinner har alle rettigheter når det kommer til en graviditet. Hun bestemmer om barnet skal beholdes eller ikke. Mennene har lite eller ingenting de skulle ha sagt. Er det da riktig å kreve av en tilfeldig fyr at han skal stille opp for sitt uønskede barn? Når han ikke kan påvirke avgjørelsen om å beholde barnet, skjønner jeg godt at enkelte blir frustrerte. Det er ikke alltid det passer med barn. Det er ikke alltid like lett “å stille opp”. Mener jeg at det er det rette å gjøre? Ja. Er det så lett som det høres ut? Det tviler jeg på. Det er alltid flere sider av en sak. Jeg mener at barnefedre i større grad bør bli hørt når det kommer til graviditeter. Man kan tross alt risikere at barnet vokser opp uten en farsfigur. Det er det mange som har gjort før. Men er det ideelt? Når man kan la det være? Jeg bare tenker. Jeg har ikke svaret.

(Til dere som måtte lure: Nei, jeg er ikke gravid.)

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

CommentLuv badge